miercuri, 9 aprilie 2008

am sa scriu acum un fragment care mi a placut fff mult cand eram mai mica..astept comentarii ;)



"La Medeleni,Ionel Teodoreanu"

"Singura cu Danut!...necutezand sa se aseze pe lavita , alaturi de el , Monica se aseza pe scaunel , langa lavita , cu fata la foc. Daca flacarile vetrei ar fi putut strabate prin sufletul Monicai , deasupra lui Danut ar fi lucit un curcubeu...
...Atatea vitejii faptuise Fat-Frumos , ca toate la un loc n ar fi incaput intr o biblioteca ticsita cu carti de povesti. Pornise pe alte taramuri,spre alte ispravi.
In inima lui Danut copitele calului nazdravan bateau un trap eroic...Un vajait de buzdugan? Nu. O musca. Fat-Frumos opri calul. Danut deschise un ochi: pe spinarea nasului , gadilitor , o musca peregrina. Stramba nasul , musca zbura ilara. Ochiul deschis o intovarasi pana se aseza pe capul Monicai. Danut inchise ochiul.
Monica avea cozi de aur ca si Ileana Cosanzeana?
Oare ce facea Fat-Frumos cand era singur cu Ileana Cosanzeana? O tragea de cozi?
Nu. Se sarutau. Asa spunea povestea.
De ce se sarutau?
-Monica tu stii de ce se saruta Fat-Frumos cu Ileana Cosanzeana?
Ileana Cosanzeana stia , dar ii batea inima atat de tare ca nu putea raspunde lui Fat-Frumos.
O spaima ciudata trecu prin sufletul lui Danut...ca si cum Fat-Frumos ar fi rupt o la fuga...Cum?..nu se temea Fat-Frumos de zmei si de balauri si are sa i fie frica de Ileana Cosanzeana?
Deschise ochii. Intinse mana. Apuca de o coada de a Monicai si trase spre el. Capul Monicai se indoi pe spate ; nemaiavand sprijin , cazu pe lavita , cu ochii inchisi si fata palida ca parfumul crinilor.
Danut se apleca asupra Ilenei Cosanzeana. Simtindu i respiratia dulce si calda-de tainica zmeura-se dadu putin indarat.
(...)
"Unde s o sarut?" zabovi Danut , plimbandu si vardul degetului pe conturul obrajilor. Alese varful nasului , parca era mai putin primejdios , fiind punctul cel mai indepartat de restul fetii.
Fara sa vrea simtind buzele lui Danut pe varful nasului , Monica tresari. Sarutatea aluneca si cazu ca o floare umeda pe buzele Monicai.
-Da mi pace! se smulse Danut , tragandu si capul indarat. Nu ma mai joc cu tine de a Fat-Frumos.
Ileana Cosanzeana nu se jucase."


...am si eu un Fat-Frumos pe undeva.. :P

Un comentariu:

Marius Palcior spunea...

imi aduc aminte, am citit-o...dar cred ca in clasa a v - a